Make your own free website on Tripod.com
dutch xena rulz
lucy lawless
Home
lucy lawless
renee o'conner
kevin smith
cast Filmologies
episodes
pictures
amazones
quotes
wallpapers
other stuff
mijn awards !
win mijn awards
Related Links
mijn gastenboek

aasd.gif

Lucy Lawless speelt de hoofdrol als Xena, de mooie, dappere en onafhankelijke heldin in de serie "Xena: Warrior Princess."

Geboren in Mt. Albert, Auckland, Nieuw Zeeland, viel Lawless als eerst op bij het Amerikaanse publiek door haar portretering van Xena in een arc van drie episodes van de hitserie "Hercules: The Legendary Journeys" in het tweede seizoen. Geprezen in verschillende bladen zoals Newsweek als een "formidabele natuurlijke grondstof" in "Hercules," kreeg ze zulke sterke response dat de beslissing was gemaakt om een spin-off te maken voor de herfst van dat jaar.

"Hercules" fans kennen Lawless misschien ook wel van haar rol als Lyla, de mooie en dappere bruid van Deric de Centaur. Daarnaast verscheen ze ook als de verschrikkelijke Amazon enforcer Lysia in "Hercules and the Amazon Women," de eerste van de vijf succesvolle tweeuurs "Action Pack" televisiefilms waarvan er elke week een werd uitgezonden.

Bijna 1.82 m lang, met zwart haar en intense blauwe ogen is Lawless de vijfde van zeven kinderen en het oudste meisje in de familie. Haar vader, die burgemeester van Mt. Albert werd in het jaar dat Lucy werd geboren, is tegenwoordig Chairman of Finance voor Auckland City. Haar moeder, die zich altijd sterk inzette voor de gemeenschap, zette altijd haar deuren open en verwelkomde ze mensen binnen die nergens anders naartoe konden.

Tot ze een jaar of acht was was Lucy nog al een jongensachtig type, voornamelijk door haar vier oudere broers.

Apart van twee jaar openbare school is ze ook naar kloosterscholen gegaan. Al vroeg wilde ze actrice worden, en dus verscheen ze in verscheidene musicals en toneelstukken tijdens haar middelbare schooljaren.

Nadat ze op haar 17e van de middelbare school kwam ging ze naar Auckland University voor een korte periode, voordat het reisvirus toesloeg. Ze vertrok naar Europa "om aan de Rijn druiven te gaan plukken." Toen ze geen geld meer had vertrok ze richting Australie en schreef ze zich in bij een goudzoek expeditie in Kalgoorlie, een klein dorpje in the-outback ongeveer 800 kilometer van Perth. Daarna werd ze overgeplaatst naar een klein mijnkamp twee uur verder gaans van de beschaving. Als een van de weinige vrouwelijke mijnwerkers deed Lucy hetzelfde werk als de mannen, graven, de grond in kaart brengen, trucks rijden en grote stukken steen door een diamantzaag duwen.

Lucy trouwde in Australie en keerde kort daarna terug naar Auckland, waar haar nu 11 jarige dochter Daisy werd geboren. Met hernieuwde interesse wilde ze gaan acteren, en dus begon ze TV-commercials te doen tot ze haar eerste echte acteer baan kreeg op haar 20e bij een comediantengroep op TV genaamd "Funny Business." Na verschilldende gastrollen in TV episodes verhuisde ze naar Vancouver, Canada, voor acht maanden om daar drama te studeren aan het William Davis Center for Actors Study. Toen ze terugkeerde naar Nieuw Zeeland vroeg in 1992, nam ze een baan aan als co-host voor "Air New Zealand Holiday," een reisprogramma wat in Nieuw Zeeland en Azie werd uitgezonden, wat haar rond de wereld voerde. Ze deed nog een tweede seizoen van de show voordat ze de rol kreeg van Lysia in de film "Hercules and the Amazon Women."

Lawless ziet de rol van Xena als haar eerste grote doorbraak als een actrice. Ze beschrijft het karakter als "een vrouw die zo sterk is als elke man of vrouw ooit was, die leeft van haar snelle denken, maar die ook kan vechten. Ze is een erg menselijke heldin die alles weet van de donkere kant van het menselijk bestaan omdat ze er zelf elke dag ook tegen moet vechten."

Ondanks dat ze een tijd lang Yoga had gedaan had Lawless geen speciale training in martial arts, zwaardvechten, of stunt werk gehad toen ze de rol van Xena kreeg. Ze had wel wat ervaring met paarden, aangezien ze zelf ook paardgereden had als tiener. Gezegend met een natuurlijke vaardigheid voor de soort fysieke dingen die de rol inhoud, werkt Lucy nu nauw samen met een persoonlijke trainer in Auckland. Tijdens een kort bezoek aan Los Angeles een aantal jaar geleden trainde ze ook met martial arts meester Douglas Wong ("Dragon: The Bruce Lee Story") om Kung fu basisbewegingen te leren, maar ook een aantal vechttechnieken met het zwaard en de staf.

Lawless heeft ook een natuurlijk gevoel voor talen en dialecten. Ze spreekt Engels, Duits, Frans en een beetje Italiaans, en heeft vaak gewerkt aan Amerikaanse co-producties waar een Midden-Amerikaans accent bij nodig was. Ondanks het feit dat ze een aantal jaar opera heeft gestudeerd ligt Lucy's passie bij Jazz muziek.

Op 14 februari 1998 is Lucy getrouwd met een van de producers van de serie Xena: Warrior Princess, namelijk Robert Tapert. Ze woont nog steeds in Nieuw Zeeland en heeft het daar goed naar haar zin.