Make your own free website on Tripod.com
dutch xena rulz
renee o'conner
Home
lucy lawless
renee o'conner
kevin smith
cast Filmologies
episodes
pictures
amazones
quotes
wallpapers
other stuff
mijn awards !
win mijn awards
Related Links
mijn gastenboek

image7.gif

 
Renee O'Connor speelt de rol van Gabrielle, een gedreven jonge vrouw die Xena volgt op zoek naar een avontuurlijker leven in de hitserie "Xena: Warrior Princess."

O'Connor viel eerst op bij producers Rob Tapert en Sam Raimi toen ze tijdens een auditie de rol kreeg van de jonge Deianeira in hun tweeuurs "Action Pack" avontuur "Hercules and the Lost Kingdom. " Ze waren zo onder de indruk van haar optreden tegenover "Hercules" ster Kevin Sorbo, dat ze haar een hoofdrol gaven in "Darkman II: The Return of Durant," een film die op video is verschenen in1995.

Voor "Darkman II," speelde ze ook een rol naast Ellen Burstyn en Sheryl Lee in de ABC-TV film "Follow the River," waarin ze een jonge vrouw speelt die gevangen wordt door Shawnee indianen. Het verhaal speelt in het jaar 1755, het drama was gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In haar volgende rol speelde ze tegenover James Garner als een door haarzelf geobsedeerde actrice die Rockford als haar bodyguard inhuurt in "The Rockford Files: A Blessing in Disguise," de tweede van Garner's recente "Rockford" films voor CBS-TV die in 1995 werden uitgezonden.

Geboren in Katy, Texas, begon O'Connor acteerlessen te nemen toen ze twaalf jaar oud was bij het Houston's Alley Theatre, en later ging ze naar Houston's High School of the Performing and Visual Arts. Ze maakte haar professionele acteerdebuut in 1989 toen ze in de serie "Teen Angel" een rol kreeg. De serie werd toen uitgezonden in het programma Disney Channel's "Mickey Mouse Club," daarna kreeg ze een hoofdrol in "Match Point," een andere serie uit het populaire kinderprogramma. Datzelfde jaar verhuisde O'Connor naar Los Angeles en kort daarna kreeg ze een eenmalige rol in de serie "Tales from the Crypt" die het begin waren van Arnold Schwarzenegger's directing debuut.

O'Connor kreeg later een rol als Cheryl Ladd's dochter in Danielle Steel's "Changes," en ze had een rol als een van de studenten uit een groep wiens levens plotseling in gevaar worden gebracht in de NBC film "The Flood. " Haar meest recente filmrol was die van Julia Wilkes in Disney's "The Adventures of Huck Finn," met in de hoofdrol Elijah Wood. Ook heeft ze een gastrol gehad als de dochter van een vermoord echtpaar in de zeer bekende serie "NYPD Blue."

Renee is getrouwd met steve Muir en heeft een zoon Miles muir en houdt van jazzballet, paardrijden en vele andere sporten. Als ze niet in Auckland, Nieuw Zeeland is, waar de serie wordt opgenomen, woont ze in Los Angeles.